Upptäck Paris bortom det vanliga: Ovanliga och okända turistmål

Paris, staden av kärlek och ljus, är känd för sina ikoniska sevärdheter som Eiffeltornet, Louvren och Notre-dame. Men bortom dessa klassiska landmärken finns en fascinerande värld av ovanliga och relativt okända platser som väntar på att bli upptäckta. Om du verkligen vill fördjupa dig i Paris kultur och uppleva staden som en lokalinvånare, överväg att långtidshyra en lägenhet i Paris istället för att bo på dyra hotell. Detta ger dig en unik möjlighet att utforska de dolda pärlorna som Paris har att erbjuda. Här är några ovanliga turistmål att inkludera i din resplan:

Musée de la chasse et de la nature:
Denna unika museum är dedikerad åt jakt och natur. Här kan du utforska en imponerande samling av konst, troféer och föremål relaterade till jakt. Det är en intressant inblick i den franska jaktkulturen och dess historia. Museet är beläget i en vacker herrgård och har en atmosfär som tar dig tillbaka i tiden.

Le musée des égouts de Paris (Paris avloppsmuseum):
För de som är intresserade av en annorlunda typ av turism är ett besök på Paris avloppsmuseum ett minnesvärt äventyr. Här kan du utforska de underjordiska avloppen i Paris och lära dig om stadens avloppssystem. Det är en unik och annorlunda upplevelse som ger dig en helt ny syn på staden.

Musée de la magie (trollerimuseum):
Om du är fascinerad av trolleri och magi, kommer detta museum att förtrolla dig. Här kan du upptäcka en imponerande samling av trolleriattiraljer, historiska affischer och magiska trick. Det är en underhållande och mystisk upplevelse som passar både vuxna och barn.

Cimetière du père-lachaise (père-lachaise-kyrkogården):
Denna historiska kyrkogård är en fridfull oas i hjärtat av Paris. Den är känd för att vara den sista viloplatsen för många berömda personer, inklusive jim morrison, oscar wilde och edith piaf. En promenad genom kyrkogården är som en vandring genom historien och ger dig möjlighet att hedra några av världens mest kända personligheter.

Parc des buttes-chaumont (buttes-chaumont-parken):
Denna park är en gömd pärla som inte är känd för de flesta turister. Den har dramatiska klippor, en pittoresk sjö och en imponerande konstgjord ö mitt i vattnet. Det är en idealisk plats för en picknick eller en avkopplande promenad, och det är också ett utmärkt exempel på Paris gröna skatter.

La petite ceinture (den lilla bältvägen):
Denna övergiven järnvägsspår som en gång omringade Paris har omvandlats till en unik promenadled som tar dig genom stadens olika stadsdelar. Det är en fantastisk möjlighet att utforska Paris från ett annat perspektiv och se platser som du annars skulle ha missat.

La promenade plantée (den upphöjda trädgården):
inspirerad av new yorks high line, är la promenade plantée en före detta järnvägslinje som har omvandlats till en upphöjd trädgård som slingrar sig genom staden. Det är en underbar plats att promenera och njuta av grönskan mitt i staden.

La maison de la photographie (fotografiets hus):
Om du är intresserad av fotografi, missa inte detta charmiga museum som är dedikerat åt fotokonst. Här kan du utforska en samling av fotografier från olika tidsperioder och stilar. Det är en inspirerande plats för alla som älskar visuell konst.

La pagode (pagodbiografen):
Denna biograf är inte bara ett ställe att se filmer utan också en kulturell sevärdhet i sig. Byggnaden har en unik arkitektur med influenser från östasien och är en fascinerande plats att besöka. Du kan se en film i en av de eleganta biografsalarna och sedan utforska de vackra omgivningarna.

Ateliers de Paris (Paris verkstäder):
För de som är intresserade av hantverk och konsthantverk, är ateliers de Paris ett spännande ställe att besöka. Här kan du se konsthantverkare i arbete och även köpa unika handgjorda föremål. Det är en plats där traditionellt hantverk möter modern design.

Att långtidshyra en lägenhet i Paris ger dig möjlighet att uppleva staden på ett mer intimt sätt och utforska dessa ovanliga och okända turistmål. Det är ett sätt att få en genuin smak av Paris och upptäcka platser som de flesta turister aldrig ser. Så, varför inte planera din nästa resa till Paris med dessa unika platser i åtanke och få en minnesvärd upplevelse i staden av ljus och kärlek? Au revoir och lyckliga resor!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 4 =