Resedagbok från Paris – tips och gömda skatter!

Hej där, kära resenärer!

Med varje resa till Paris fördjupar jag min kärlek till denna underbara stad. Att bo i en lägenhet under en längre tid ger mig en autentisk upplevelse av Paris, något som turister sällan får möjlighet att utforska. Så följ med mig på min senaste resa och låt mig dela med mig av de gömda pärlor som alltid får mig att längta tillbaka till denna fantastiska stad.

 

 

Men vart ska man egentligen börja?

 

Min dag börjar med en morgonpromenad längs Canal Saint-Martin, en charmig vattenväg som ligger långt ifrån de överbefolkade turistområdena. Det är en plats där lokalbefolkningen samlas för att koppla av. Jag slår mig ner på ett lokalt café, beställer en croissant och en café au lait och njuter av lugnet innan dagen kickar igång.

Canal Saint-Martin, beläget i det 10:e arrondissementet, är en fristad mitt i stadens brus. Det är också en utmärkt plats för att hitta långtidshyreslägenheter i Paris. Denna nästan fem kilometer långa kanal, som Napoleon Bonaparte beställde för över två århundraden sedan, är en gömd pärla som erbjuder lokalbefolkningen en fridfull plats mitt i storstadens liv och en unik, pittoresk omgivning.

Kanalen sträcker sig från floden Seine vid Place de la Bastille till Bassin de la Villette, där det ansluter till Canal de l’Ourcq. De gröna kajerna, de smidda järnbroarna och de gamla slussarna ger en idyllisk atmosfär.

En promenad längs Canal Saint-Martin är fylld av överraskningar. Du kan se båtar som sakta glider genom de gamla slussarna, lokalbefolkningen som njuter av picknick längs kanalkanten och även svanar som eleganta glider på vattnet. Särskilt under soliga dagar är det en fröjd att sitta vid vattnet och se solen sakta gå ner över horisonten, med dess strålar som speglar sig i vattnet.

Området runt kanalen har en avslappnad och konstnärlig atmosfär med många mysiga caféer, trendiga butiker och gallerier. Om du är sugen på kaffe och croissant på morgonen, kan jag rekommendera “Ten Belles,” känt för sitt lokalt rostade kaffe. För de som är mer matinriktade, borde du besöka “Du Pain et des Idées,” ett bageri som serverar fantastiska bakverk och bröd.

På kvällen förvandlas Canal Saint-Martin till en populär mötesplats, där människor njuter av middagar på restauranger som “Chez Prune” eller har picknick längs kanalen. Det är definitivt värt att utforska, och du kommer inte att ångra dig!

 

Det finns många dolda skatter som väntar på dig – precis runt hörnet

Därefter går min resa vidare till det närliggande området Belleville, där jag har hyrt en lägenhet under denna resa. Belleville är känt för sina konstnärsateljéer och en fantastisk utsikt över staden. Här kan du uppleva en spännande smältdegel av kulturer och kök, vilket gör det till en intressant plats att utforska.

Belleville, beläget i det 20:e arrondissementet, är en unik mix av kulturer och är särskilt känt för sin pulserande konstscen. Det var en gång hem åt sångerskan Edith Piaf och har senare blivit en populär plats för konstnärer, och det behåller fortfarande sin bohemiska själ. Gatusträckorna pryds av färgglada muralmålningar och graffiti som är en hyllning till den lokala konstnärsscenen.

Bellevilleparken, Parc de Belleville, är en av de högsta punkterna i staden och erbjuder en panoramavy över Paris som kan tävla med Eiffeltornet eller Sacré-Cœurs utsikt. I parken hittar du också Maison de l’Air, ett unikt utomhusutställningsområde som främjar medvetenhet om luftkvaliteten.

Området är också hem för en av stadens största utomhusmarknader, Belleville Market, där du kan handla allt från färska frukter och grönsaker till lokal ost och bakverk. Här känns det som om hela världen har samlats för att erbjuda sina kulinariska delikatesser. Det är också möjligt att hitta långtidshyreslägenheter i närheten, så det är ett tips!

 

Att promenera längs en av Paris pittoreska “rues” är en upplevelse i sig.

På kvällen besöker jag Rue Mouffetard, en av de äldsta gatorna i Paris. Här njuter jag av ett glas vin och ett urval av ostar på en traditionell vinbar, omgiven av skratt och skålande från lokalbefolkningen.

Rue Mouffetard, ibland kallad “La Mouffe,” är en av de äldsta och mest atmosfäriska gatorna i Paris. Beläget i Latinkvarteret i det 5:e arrondissementet, är denna kullerstensgata känd för sin livliga marknad, charmiga bistroer, traditionella vinbarer och hantverksbagerier.

En promenad längs denna gata är som en tidsresa, där varje byggnad och butik har sin egen historia att berätta. Från de färgglada frukt- och grönsaksstånden till de små ostbutikerna som fyller luften med sina underbara dofter, varje steg är en fest för dina sinnen.

På kvällen förvandlas Rue Mouffetard till en livlig social scen. Här kan du njuta av ett glas vin eller ett glas traditionellt franskt öl på någon av de mysiga vinbarerna eller pubarna. Min personliga favorit är “La Maison des Andes,” som erbjuder ett stort urval av naturliga viner och utsökta tapas. Jag längtar redan tillbaka!

 

Dagarna i Paris flyter på på detta vis, fyllda med nya upptäckter och äventyr runt varje hörn. Och vet du vad? Jag är tacksam för varje ögonblick jag får spendera här. Det är i dessa ögonblick, bortom turistfällor och välkända sevärdheter, som jag verkligen känner pulsen av det äkta Paris.

Detta leder mig till det franska ordspråket “Vivre comme un coq en pâte,” som bokstavligen översätts till “leva som en tupp i degen.” Det beskriver någon som lever ett bekvämt och njutbart liv. Det är precis så jag känner mig när jag bor i Paris. Jag är verkligen en “tupp i degen,” lever mitt bästa liv och njuter av varje ögonblick.

Visste du förresten att det finns över 1800 bagerier i staden? Eller att det finns fler hundar än barn i Paris? Och den mest överraskande av allt – det finns endast en stoppskylt i hela centrala Paris!

Paris fortsätter verkligen att överraska och fascinera mig, även efter att jag har hyrt en lägenhet under en längre tid här. Jag hoppas att mina tips och berättelser har gett dig en inblick i varför jag tror att att hyra en lägenhet och verkligen bo i Paris är det bästa sättet att uppleva staden.

Au revoir och lycka till på din nästa resa!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =